Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πάμε στο σπίτι μου για ένα δεύτερο ποτό...

Είμαι 35 ετών. ελεύθερη εδώ και δύο χρόνια, μετά από μακροχρόνια δύσκολη σχέση. Πέρασα δύσκολα μετά το χωρισμό αλλά μετά από ένα χρόνο άρχισα να με ξαναβρίσκω, να βελτιώνω σιγά σιγά τη ζωή μου και να νιώθω έτοιμη για τον επόμενο.
Πριν δέκα περίπου μέρες γνωρίζω σε ένα πάρτυ τον Φ, 30 χρονών, με τον οποίο φλερτάρουμε και ανταλλάσσουμε τηλέφωνα.Μετά από τρεις μέρες μου στέλνει μήνυμα και βγαίνουμε.Το ραντεβού ήταν χαλαρό,πέρασα όμορφα και αποχωριστήκαμε λέγοντας ότι θα τα ξαναπούμε χωρίς να είναι κανείς μας «διαχυτικός». Μου άρεσε πολύ και περίμενα σαν τρελή την επόμενή του κίνηση!!
Πράγματι με δική του πρωτοβουλία ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση σύντομα στην οποία με κάλεσε μετά το ποτό μας να τον ακολουθήσω στο σπίτι του για ένα δεύτερο. Αν και δεν είχε δημιουργηθεί κάποια «οικειότητα» μεταξύ μας πήγα. Εκεί ακολούθησαν κάποια προκαταρκτικά, το έκοψα όμως γιατι δεν μου βγήκε τη συγκεκριμένη στιγμή. Ηταν κύριος φυσικά, υπήρξε όμως αμηχανία κυρίως από μένα και δεν πολυμιλούσαμε.Του είπα να φύγω και με πήγε στο σπίτι μου μετά από κάποια ώρα. Αποχαιρετιστήκαμε λέγοντας πάλι ότι θα τα πούμε.
Δεν φαντάζεστε πως νιώθω από τότε. Σε αναμμένα κάρβουνα αν θα ξαναεπικοινωνήσει, αν τον ξενέρωσα, αν πρέπει να κάνω εγώ κάποια κίνηση… Ανασφάλειες για το αν έπρεπε να πάω σπίτι του, γιατι να αισθανθώ αμήχανα, για το ότι έχω ξεχάσει να φλερτάρω, για το ότι δεν είμαι χαλαρή. Αντί να χαίρομαι που μπήκα πάλι στο παιχνίδι μετά απο καιρό βιώνω τρελό άγχος και μου ξυπνάν άσχημα συναισθήματα που είχα βιώσει στην προηγούμενη σχέση μου. Λες και χάνω την ευκαιρία της ζωής μου κι όλα αυτά από 2 ραντεβού. Μου άρεσε πάρα πολύ και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Μου έβγαλε κάτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και θα ήθελα να μην λήξει η ιστορία εδώ.
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο πώς να διαχειριστώ την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και τον εαυτό μου, ο οποίος αντιδράει τόσο υπερβολικά ενώ γενικά δεν είμαι τέτοιος τύπος. 

Θ

 

Είναι γεγονός πως όταν βγούμε για μεγάλο διάστημα από το παιχνίδι, μετά νιώθουμε κάπως άβολα για καταστάσεις που το κανονικό θα ήταν να είμαστε άνετοι.

Σου άρεσε, του άρεσες, βγήκατε. Όταν όμως ακολουθείς έναν άντρα στο σπίτι του αργά τη νύχτα για ένα δεύτερο ποτό, ο συμβολισμός είναι για τα περισσότερα άτομα άμεσος: θα επακολουθήσει σεξ. Είχες διάθεση για τέτοια εξέλιξη; Αν όχι έπρεπε να αρνηθείς ευγενικά. Για να μη νομίσει πως δεν θέλεις συνέχεια, καλό θα ήταν να προτείνεις εσύ η ίδια το τρίτο ραντεβού, ώστε να δώσεις το μήνυμα πως ναι μεν ενδιαφέρεσαι αλλά δεν είσαι ακόμη έτοιμη για σεξ.

Γενικά μιλώντας, τα ευαίσθητα άτομα που εύκολα αναπτύσσουν συναισθήματα και προσδοκίες είναι καλό να μην περνούν γρήγορα στο σεξ, το οποίο τα δένει αμέσως με το νέο φλερτ. Να τον γνωρίζουν πρώτα καλύτερα ώστε να κρίνουν αν αξίζει τον κόπο να προχωρήσουν και όταν προχωρήσουν να επενδύουν σταδιακά. Επιπλέον, να νιώθουν πρώτα άνετα, γεγονός που προϋποθέτει κάποιες ερωτικές προσεγγίσεις πριν τεθεί θέμα σεξ.

Με προβληματίζει ωστόσο που και στα δυο ραντεβού πριν από την απόπειρα του σεξ δεν είχε αναπτυχθεί οικειότητα και παρ όλα αυτά εκείνος είχε διάθεση για να προχωρήσετε κι εσύ δέχτηκες να πας στο σπίτι του. Αυτό από πλευράς του είναι πολύ πιθανό να σημαίνει: θέλω μόνο σεξ ή δεν είμαι γενικά διαχυτικός. Τίποτα από αυτά τα δυο δεν σε καλύπτει, υποθέτω. Ωστόσο, αφού τον θέλεις, καλό είναι να δώσεις άλλη μια ευκαιρία.

Μην περιμένεις να σε καλέσει εκείνος σε τρίτο ραντεβού, κάνε το εσύ! Τηλεφώνησέ του και κάλεσέ τον σε κάποιο θέαμα ή εκδήλωση, έτσι ώστε να μην είστε εξ αρχής μόνοι σας και ξεκινήσετε αμέσως συζήτηση. Αν δεχτεί, μετά την εκδήλωση που θα έχει ζεσταθεί η ατμόσφαιρα, πρότεινέ του ένα ποτό σε ένα ήσυχο μέρος και μίλησέ του ειλικρινά. Ρώτησε τον αν τον πείραξε η στάση σου, παραδέξου πως ένιωσες κάπως άβολα γιατί ακόμη δεν έχετε έρθει κοντά και δήλωσέ του πως χρειάζεσαι κάποιο χρόνο και εξοικείωση πριν προχωρήσεις με έναν άντρα. Συμπλήρωσε πως σου αρέσει και θα ήθελες να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Απλά και ειλικρινά. Δεν σε κρίνει κανένας, δεν περνάς εξετάσεις, απλώς προσπαθείς να διεκδικήσεις έναν άντρα που σου αρέσει, με τους δικούς σου όμως όρους. Συνειδητοποίησε πως δεν είναι ο μόνος άντρας στον κόσμο και πως δυο ραντεβού δεν αρκούν για να δηλώσεις στον ίδιο σου τον εαυτό πως είσαι σοβαρά ερωτευμένη. Είναι η μοναξιά και η μακροχρόνια αποχή που σε κάνουν να εξιδανικεύεις αυτή τη γνωριμία. Αν είναι να προχωρήσει θα προχωρήσει, αν όχι δεν έγινε και καμιά καταστροφή.

Πέρα όμως από την εξέλιξη που θα έχει η γνωριμία αυτή, το πιο σημαντικό είναι να δεις γιατί έχεις γίνει τόσο αγχώδης και ευαίσθητη στην παρούσα φάση, τι επιρροή είχε η μακροχρόνια σχέση σου στη ζωή σου και γιατί έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση. Θα σε βοηθούσε πολύ μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.