Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ανώριμος γάμος

ΕΙΜΑΙ 32 ΕΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 22 ΕΤΩΝ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ.
ΜΕΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ  3ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ 9ΜΗΝΕΣ. ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΖΗΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ.
ΜΑΣ ΠΙΕΖΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ 140 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΖΗΛΕΥΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΙΣΤΗΚΑ ΕΓΩ.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.
ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ. ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΘΑ ΠΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ.


ΛΕΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ. ΠΑΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΞΑΚΙ....ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΛΑ. ΕΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ.

ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΗΓΑΙΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ;

Γ

Δημοσιεύω μια περίληψη από το μακροσκελέστατο και αρκετά μπερδεμένο κείμενό σου και δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά περί τίνος πρόκειται.

Είναι προφανές πως κανένας από τους δυο σας δεν ήταν ώριμος για γάμο. Αυτός ο βιαστικός γάμος μετά από 3 μήνες λόγω εγκυμοσύνης σας βρήκε ανέτοιμους συναισθηματικά και οικονομικά, αποτέλεσμα να γίνουν όλα αυτά τα έκτροπα. Επιπλέον, η γυναίκα σου είναι μόλις 22 και αυτό έπρεπε να το λάβεις υπόψη όταν την παντρεύτηκες, πως δεν ήταν έτοιμη για τις ευθύνες μιας οικογένειας.

Η κοπέλα είναι συναισθηματικά και οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς της, αλλά κι εσύ δεν είσαι ανεξάρτητος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί χωρίς να έχει τη στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα να ζήσει ανεξάρτητο. Ένα σπίτι 140 τετραγωνικών έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Πολύ προτιμότερο θα ήταν ένα τέτοιο σπίτι να ενοικιαστεί και το νέο ζευγάρι να παίρνει το ενοίκιο να συμπληρώνει το εισόδημά του, μένοντας σε ένα δυαράκι. Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν αδιανόητο για τους γονείς της γυναίκας σου…

Στην ουσία ποτέ δεν γίνατε οικογένεια. Καθένας σας καταφεύγει στο πατρικό του μόλις δει τα δύσκολα. Αναρωτιέμαι πώς θα ισορροπήσει το παιδί σας μέσα σε όλο αυτό…

Η γυναίκα σου φαίνεται να σε αγαπά από τη μια -εξ ου και οι αγκαλιές και το «σεξάκι» (!)- αλλά από την άλλη συμπράττει με τους γονείς της που φέρονται σαν να σε θεωρούν περιττό στο σύστημά τους μετά από τη …γονιμοποίηση της κόρης τους. Είναι μπερδεμένη και δεν ξέρει τι θέλει. Προφανώς δεν είσαι ο γαμπρός που τα πεθερικά σου ονειρεύονταν για την κόρη τους και ετοίμαζαν το μεγάλο σπίτι να τον υποδεχτούν. Δέχτηκαν το γάμο λόγω εγκυμοσύνης αλλά τώρα μάλλον επιδιώκουν να σε ξεφορτωθούν και η γυναίκα σου τους το επιτρέπει.

Το εξώδικο δεν το καταλαβαίνω. Για ποιο πράγμα σε κατηγορούν και που το στηρίζουν?

Ως μόνη λύση βλέπω να ζητήσεις από τη γυναίκα σου να κάνετε επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά. Επικαλέσου τα συναισθήματά σου και το παιδί σας. Συμφωνήστε ο καθένας από την πλευρά του να κάνετε κάποιες αλλαγές για να μπορέσετε να συνυπάρξετε. Θα ήταν καλό να σας βοηθήσει ένας σύμβουλος γάμου ή τουλάχιστον ένα άτομο που και οι δυο εκτιμάτε και το ίδιο προτίθεται να σας βοηθήσει.

Απαραίτητη προϋπόθεση θεωρώ το να την πείσεις να αποτελέσετε κοινό μέτωπο και να ξεκαθαρίσετε στους γονείς της ορισμένα πράγματα πχ αν έχουν την πρόθεση να βοηθούν οικονομικά, αυτό θα πρέπει να είναι μια σταθερή παροχή πχ ένα διαμέρισμα και όχι ευκαιριακές παροχές. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μείνετε σε ένα μικρό διαμέρισμα ανεξάρτητοι.

Ο γάμος και το παιδί δεν είναι αστεία πράγματα, Αν δεν τα βρείτε, καλύτερα να χωρίσετε πολιτισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.