Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Να πάω σε σχολή μαγειρικής;

Ειμαι 27 χρόνων. Απο μικρός ηθελα να γινω μάγειρας αλλα λογο τον οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσα να παω σε μια ιδιωτική σχολή.
Οταν εδωσα πανελλήνιες περασα στην σχολη του εμπορικού ναυτικού.Εκατσα εκει μιας και δεν ειχα τιποτα αλλο να κανω την τελείωσα εκανα καποια ταξίδια και έκοψα την αναβολή για να τελειώνω και με αυτη την υποχρέωση.
Τωρα εδω και 10 μερες εχω τελειωσει με τον στρατο και σκεφτομαι καθώς εχω το οικονομικό υπόβαθρο να παω στην σχολη μαγειρικής που τοσο καιρο ήθελα!Αλλα τωρα που ειμαι ναυτικός και 27 χρόνων σκεφτομαι οτι ειναι μεγάλο ρίσκο να παρω μια τετοια απόφαση! Γι'αυτο τον λογο θέλω μια γνώμη μια βοήθεια καθως βρίσκομαι σε ενα αδιέξοδο.

Μ.

Δεν βλέπω πού βρίσκεται η δυσκολία!
Η έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού όταν είμαστε μαθητές, μαζί με τα κοινωνικά στερεότυπα και το παράλογο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, μας κάνουν να βρεθούμε σε μια σχολή. Όταν μεγαλώσουμε λίγο, μπορεί να ανακαλύψουμε μια άλλη κλίση και τότε είναι καλό να τη σπουδάσουμε. Το ναυτικό πώς σου φάνηκε; Είναι καλό που δοκίμασες αυτό που σπούδασες στην πράξη, για να δεις αν σου ταιριάζει.
Είσαι ακόμη πολύ νέος και αφού έχεις την οικονομική δυνατότητα ούτε να το σκέφτεσαι! Πήγαινε στη σχολή μαγειρικής, απόχτησε κι αυτό το προσόν και μετά βλέπεις. Το πρώτο σου πτυχίο δεν χάνεται και θα δεις πώς θα είναι οι επιθυμίες σου και η αγορά εργασίας στο μέλλον.
Τα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με το status της κάθε εργασίας είναι καλό να τα βάλεις στην άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.