Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έκανα κάτι λάθος;

Είμαι 23 ετών, φοιτήτρια μακριά από το σπίτι μου. Πριν 2 μήνες γνώρισα μια κοπέλα στην οποία άρεσα για τον αδερφό της Χ. Εκείνος ζει στο εξωτερικό και έχουμε το ίδιο επάγγελμα. Θα ερχόταν για διακοπές να βρισκόμασταν για καφέ.  Αιφνιδιάστηκα (είμαι και πολύ ντροπαλή) αλλά της είπα εντάξει. 
Όντως ήρθε και μου έστειλε μήνυμα ο αδερφός της (9 χρόνια μεγαλύτερος) . Στην αρχή ντρεπόμουν και δεν ήθελα να πάω (δεν είχα ξανά τυφλό ραντεβού και γενικά είμαι άπειρη στις σχέσεις). Ύστερα όμως δέχτηκα και βγήκαμε. Περάσαμε πολύ ωραία και δεν το περίμενα.
Το βράδυ μου έστειλε μήνυμα ότι χάρηκε πάρα πολύ που με γνώρισε και ότι πέρασε  πάρα πολύ ωραία και θα ήθελε να ξαναβρεθούμε την επομένη. Του έστειλα και εγώ ότι και εγώ πέρασα ωραία και θα το κανονίζαμε. Με πρόσθεσε και στο facebook και τον αποδέχτηκα. Ξαναβγήκαμε, πήγαμε για ποτό, και πάλι η διάθεση ήταν πάρα πολύ καλή! Πάλι περάσαμε ωραία, γελάσαμε, έγινε κάποιο φλερτ. Μου είπε για το εξωτερικό για σπουδές, φάνηκε να θέλει να πάω, ότι θα με βοηθούσε, με ρώτησε αν είχα σκάιπ για να μιλάμε και μετά με πήγε σπίτι.  Τον ευχαρίστησα και πάλι μου είπε να βρεθούμε την επομένη πριν φύγω για το πατρικό μου.
Την επομένη μου είπε ότι μου ζητά συγγνώμη αλλά ένας γνωστός του παντρευόταν και θα έκανε πάρτυ το βράδυ και τον ειδοποίησαν πολύ αργά. Μου αντιπρότεινε να βρεθούμε το μεσημέρι της ημέρας που θα έφευγα αλλά δεν μπορούσα γιατί μου είχαν μείνει κάποιες δουλειές που δεν έπρεπε να αναβάλω και δεν θα προλάβαινα. Είπαμε και οι δυο ότι χαρήκαμε, πως στεναχωρηθήκαμε που δεν βρεθήκαμε, ευχηθήκαμε καλό ταξίδι και να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά.
Την επομένη πετούσα. Περίμενα να μου στείλει ένα καλό ταξίδι (ναι μου είχε πει την προηγουμένη αλλά εγώ περίμενα!) Δεν μου έστειλε. Σε 2 μέρες ήταν τα γενέθλια ενός κοινού μας γνωστού και βγήκανε. Έβαλαν και φωτογραφία στο facebook και τους έκανα λάικ. ήταν συνέχεια στο facebook και δεν μου μιλούσε. Σήμερα ταξίδευε και αυτός. Δεν έστειλα καλό ταξίδι εφόσον και αυτός δεν μου είχε στείλει γιατί ίσως το θεωρούσε ότι προσπαθώ να του την πέσω αν έστελνα εγώ πρώτη).
Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά, ήταν ομιλητικός ήταν χαρούμενος, αυτός ήθελε να βρεθούμε και μετά στα ξαφνικά σταμάτησε. Επειδή έτυχε να μην μπορεί αυτός την μια μέρα κι εγώ να μη μπορώ τη μέρα που έφευγα άλλαξε η συμπεριφορά του; Θύμωσε που του είπα όχι; Δεν ξέρω. 4 μέρες από τότε δεν μιλήσαμε.
Δεν είμαι έμπειρη στις σχέσεις, δεν ξέρω από παιχνιδάκια, και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω όλο αυτό. Σκέφτομαι μήπως έκανα κάτι Δεν ξέρω. Τι με συμβουλεύετε εσεις; Έκανα κάτι λάθος;
Μ

Είσαι άπειρη από σχέσεις και έχεις την τάση να ενοχοποιείσαι.
Είχες μια σύντομη γνωριμία διακοπών, που ξεκίνησε όμορφα, αλλά ο Χ δεν έδειξε ως τώρα διάθεση συνέχειας. Ας δούμε τι μπορεί να συμβαίνει:
·       Δεν επικοινώνησε ακόμα, αλλά μπορεί να επικοινωνήσει
·       Μπορεί να περιμένει να κάνεις εσύ το επόμενο  βήμα για να διαπιστώσει πως ενδιαφέρεσαι πραγματικά
·       Μπορεί να μην ενδιαφέρεται για μακρόθεν σχέση. Μην ξεχνάς πως είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος και είναι πολύ πιθανό να μην αρκείται σ αυτό
·       Μπορεί να μην ενδιαφέρεται για κάτι σοβαρό και επειδή είδε πως είσαι σοβαρή και άπειρη κοπέλα να μη θέλει να σε εμπλέξει (προς τιμή του αυτό!)
·       Μπορεί απλώς να ήθελε μια γνωριμία των διακοπών χωρίς συνέχεια
·       Μπορεί να περίμενε από μέρους σου μια πιο ανοιχτή συμπεριφορά όταν βγήκατε, γιατί έτσι έχει συνηθίσει. Μην το πάρεις στραβά αυτό, πως φταις. Ο καθένας έχει τους δικούς του «κώδικες» για να προσλαμβάνει αν ενδιαφέρει τον άλλον και μπορεί εσείς οι δυο να έχετε διαφορετικούς κώδικες.
·       Μπορεί να μην του άρεσες αρκετά. Μην το πάρεις στραβά ούτε αυτό: Δεν αρέσουμε όλοι σε όλους για σχέση! Μπορεί να είσαι και εμφανίσιμη και ενδιαφέρουσα, να απόλαυσε την παρέα σου αλλά να μην τον προσελκύεις για κάτι περισσότερο. Και μπορεί θαυμάσια μεθαύριο να συναντήσεις κάποιον άλλον που θα ενθουσιαστεί μαζί σου.
Επειδή φαίνεται όμως πως εσένα σου αρέσει, θα έλεγα να αφήσεις τους εγωισμούς και σε λίγες μέρες να του στείλεις ένα φιλικό μήνυμα στο φβ. Χωρίς παράπονα, χωρίς ερωτήσεις, ρώτησέ τον πώς έφτασε, πες του μια φράση για τα δικά σου νέα και τέλειωσε με ένα «επικοινώνησε όποτε θέλεις, θα χαρώ να τα ξαναπούμε». Και άφησέ του την πρωτοβουλία. Μπορούμε να ρίξουμε μια «μπαλιά» αλλά όχι δεύτερη. Αν δεν ανταποκριθεί, τον ξεχνάμε. Εξάλλου δεν έγινε και τίποτα ακόμα…
Πάντως καλά θα κάνεις να ανοιχτείς λίγο κοινωνικά και να αρχίσεις να γνωρίζεις άντρες. Είναι καιρός να πάψεις τις αβεβαιότητες και να αποχτήσεις εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο άνετη με τους άντρες στο μέλλον.

 

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Κατερίνα για την απάντηση όπως και το μέλος που σχολίασε.
    Θα προσπαθήσω αν μπορώ να σας παρουσιάσω καλύτερα τα πράγματα.
    α) Αν ήταν λόγω σοβαρότητας Ή αν περίμενε να είμαι ανοικτή: Είμαι ντροπαλή ναι αλλά όχι κλειστή. Είμαι ανοικτός άνθρωπος, χαμογελαστός, ομιλητικός και στην παρέα μου λένε ότι είμαι το αισιόδοξο χαμογελαστό κορίτσι. Δεν παρουσιάστηκα καθόλου σοβαρή. Ώρες ατελείωτες μιλούσαμε και γελούσαμε και δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή παύσης. Κάναμε και αστεία και ήμουν και χαλαρή. Ο ίδιος είπε ότι είμαι δυναμική (άσχετα αν εγώ δεν το πιστεύω).
    β) Αν ήθελε μια γνωριμία διακοπών χωρίς συνέχεια: Μήπως θα έβγαινε με το κορίτσι που του σύστησε η αδελφή του; Θα έμπαινε σε τέτοιο κόπο; Δεν θα έβγαινε έξω να βρει μια οποιαδήποτε; Ο ίδιος μου είπε ότι λυπάται που δεν είχαμε πολλές μέρες να γνωριστούμε. Επίσης άφησε πολλές φορές να εννοηθεί ότι θα ήθελε να πάω στο εξωτερικό που μένει να ασκήσω το επάγγελμα.
    γ) Δεν ενδιαφέρεται για μακρόθεν σχέση: Σύμφωνοι και μπορώ να το καταλάβω και να το κατανοήσω. Αλλά τι περίμενε; με 2 ραντεβού να αλλάξω χώρα; Αφού ήξερε πώς ήταν τα πράγματα από την αρχή!
    δ) Αν περιμένει να κάνω εγώ το πρώτο βήμα: Μα του έδειξα ότι ενδιαφέρομαι πιστεύω. Και που βγήκα μαζί του και που χαμογελούσα και που ήμουν πολύ άνετη και μετά έκανα και λάικ στη φωτογραφία του στο facebook. Αν δεν μου άρεσε δεν θα καθόμουν να βλέπω φωτογραφίες ανθρώπων που δεν ενδιαφέρομαι έτσι δεν είναι; Και εξάλλου είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος. Περιμένει από μενα;
    ε) Μπορεί να μην του άρεσα αρκετά: ίσως κυρία Κατερίνα μου αυτό να ισχύει. Άσχετα αν μου έδειξε το αντίθετο, άσχετα αν ήθελε να βγούμε και άλλες φορές, άσχετα αν μου έγραψε ότι θέλει να ξανασυναντηθούμε. Μπορεί να ήταν απλά ευγενικός! Το καταλαβαίνω αυτό και το σέβομαι απόλυτα. Απλά με μπερδεύει το γεγονός ότι ήταν πολύ ενθουσιώδης και δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν του άρεσα.
    στ) Δεν μπορώ να ρωτήσω την κοπέλα που μας σύστησε γιατί τυγχάνει να είναι αδερφή του !

    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ! Σας ευχαριστώ κυρία Κατερίνα για την απάντηση και όλους όσους σχολίασαν!
    Θέλω να σας πω μερικά πράγματα παραπάνω ίσως θα σας βοηθήσω.
    Για το μέλος που αναρωτιέται γιατί δε μιλάω με την κοπέλα που μας γνώρισε. Ο λόγος είναι ότι αυτή είναι η αδελφή του !
    Κυρία Κατερίνα μου σχετικά με τις πιθανές απαντήσεις που μου είπατε δεν ξέρω αν θα βοηθούσε:
    α) Αν εξαφανίστηκε επειδή εγώ φάνηκα σοβαρή ή αν δεν ήμουν αρκετά ανοικτή: Θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει. Ναι είμαι ντροπαλή αλλά δεν είμαι καθόλου κλειστός χαρακτήρας αν γνωρίσω τον άλλον. Θα δυσκολευτώ να κάνω το πρώτο βήμα (όπως εδώ που σκεφτόμουν να μην πάω στη συνάντηση) όμως όταν μπω στο χορό θα χορέψω. Είμαι ανοικτός χαρακτήρας, ομιλητική, χαμογελαστή και στην παρέα μου με λένε το αισιόδοξο χαμογελαστό κορίτσι. Δεν του έδωσα την εντύπωση ότι είμαι σοβαρή ή κλειστή. ίσα ίσα μιλάγαμε ασταμάτητα χωρίς παύση για ώρες και γελάγαμε συνέχεια.
    β) Αν ήθελε μια γνωριμία διακοπών χωρίς συνέχεια θα την έκανε με μένα που με σύστησε η αδερφή του; Δεν θα μπορούσε ωραία και καλά να βγει για ποτό και να κάνει όσες γνωριμίες μιας βραδιάς θέλει; Επίσης θα έμπαινε στον κόπο τις λίγες μέρες που ήρθε αντί να τις περάσει με φίλους να βγαίνει με μια άγνωστη και να χάνει τον χρόνο του; Θα μου έλεγε να πάω να ασκήσω το επάγγελμα στο εξωτερικό όπου μένει και ότι θα με βοηθούσε; Φάνηκε πολλές φορές να υπονοεί ότι θα ήθελε να πάω.
    γ) Σχετικά με το αν ενδιαφέρεται για σχέση αλλά όχι από απόσταση. Μα το ήξερε ότι εγώ μένω εδώ και δεν νομίζω με δυο ραντεβού που βγήκα να περίμενε να αλλάξω και χώρα έτσι δεν είναι; Την κατάσταση την ήξερε.
    δ) Αν περιμένει να κάνω το πρώτο βήμα εγώ. Έδειξα ότι μου άρεσε, βγήκα μαζί του, μίλησα, γέλασα, ακόμα και στη φωτογραφία που έβαλαν εγώ έκανα λάικ. Αν δεν μου άρεσε θα του έκανα λάικ; Αν δεν ήθελα κάποια συνέχεια απλά δεν θα έκανα τίποτα. Και εν τέλει είναι 9 χρόνια μεγαλύτερος. Θα περιμένει από μένα να κάνω το βήμα; Επίσης από τον τρόπο που "διεκδίκησε" το ραντεβού μας, όντας τότε εντελώς άγνωστος, είδα ότι άμα θέλει μπορεί να πάρει πρωτοβουλία. Τώρα που είναι πιο εύκολο γιατί δεν το κάνει.
    ε) Ναι στο τελευταίο που λέτε ίσως έχετε δίκαιο. Ίσως δεν του άρεσα αρκετά. Παρόλο που εμένα πραγματικά μου έδειξε το αντίθετο. Μου μετέδωσε ενθουσιασμό. Τόσο πολύ έξω έπεσα;
    Αλλά από την άλλη ό,τι και να σκεφτώ όσο και να το αναλύσω μέσα στο μυαλό μου μια φωνούλα λέει "αν ήθελε πραγματικά θα έστελνε. Για να μην στέλνει πάει να πει ότι απλώς δεν σε γουστάρει αρκετά". Είχε πολλές ευκαιρίες και δικαιολογίες να στείλει και δεν έστειλε.
    Ακόμα δύο πράγματα. Το πρώτο: ενώ όταν μου έκανε αίτημα φιλίας στο προφίλ του έγραφε ελεύθερος, δεν ξέρω πότε το άλλαξε αλλά σήμερα δεν το γράφει. Δεν γράφει τίποτα. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό.
    Δεύτερον: για την απόσταση που λες Δ.Α ίσως και αυτό να παίζει κάποια βαρύτητα γιατί κανονικά θα μπορούσα να πάω στο εξωτερικό το φθινόπωρο αλλά οι υποχρεώσεις τις σχολής θα με κρατήσουν μέχρι τον Μάρτιο Ελλάδα. Πράγμα που του το είπα αλλά απο το πρώτο ραντεβού. Αν και δεν νομίζω βέβαια να περίμενε ότι από τα δύο πρώτα ραντεβού εγώ να τα απαρνιόμουν όλα και να πήγαινα να τον βρω στο εξωτερικό. Έστω και αν έβρισκα δουλειά εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.